10 юли е срокът за представяне на национално ниво на творбите за Danube Art Master

19.06.2018г.


За поредна година учениците на възраст между 6 и 18 години могат да се включат в традиционния международен конкурс, посветен на река Дунав. Две са конкурсните категории: произведение на изкуството или видеоклип, които трябва да отговарят на тазгодишната тема „Бъди активен за по-здравословен Дунав!”.
Участниците трябва да отидат до брега на реката (подходящо до р. Дунав или приток на р. Дунав) и да създадат произведение на изкуството, използвайки намерени речни материали. Едноминутен видеоклип, който да носи силно послание в рамките на тематиката на конкурса, е изискването към втората категория.
Традиционно конкурсът се провежда на две нива – национално и международно. След като бъдат класирани на национално ниво, националният победител ще се състезава на международно ниво. За България крайният срок за подаване на творбите е 10 юли 2018 г.
Danube Art Master се организира от Глобално партньорство по водите в Централна и Източна Европа (GWP CEE) и Международната комисия за опазване на р. Дунав (ICPDR).
Артистичната надпревара е част от международното честване на Деня на Дунав – 29 юни. Подробна информация за Danube Art Master можете да намерите тук или в специалната страница за Деня на река Дунав.