28 проекта на ученици от цялата страна са класирани от първа фаза в XIV-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”

20.05.2022г.

28 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са класирани от първа фаза в XIV-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”. Конкурсът се организира от Министерство на здравеопазването в партньорство с Министерство на образованието и науката, Министерство на околната среда и водите, Министерство на младежта и спорта, Министерство на културата, Офис на Световната здравна организация за България, Български младежки Червен кръст и Националния център по обществено здраве и анализи.

Националният ученически конкурс „Посланици на здравето“ е една от инициативите на Министерство на здравеопазването в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора.

Целта на конкурса е превенция на поведенческите рискови за здравето фактори, свързани с нeздравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето.

Съгласно регламента, допуснатите проекти са 28, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас - 7 проекта; от 5-ти до 7-ми клас - 12 проекта и от 8-ми до 12-ти клас - 9 проекта.

Проектите, класирани до участие във втора фаза на конкурса, можете да намерите в прикачените файлове.

Класирани проекти от първа фаза в Националния ученически конкурс "Посланици на здравето" - първа възрастова група 1-4 клас

Класирани проекти от първа фаза в Националния ученически конкурс "Посланици на здравето" - първа възрастова група 5-7 клас

Класирани проекти от първа фаза в Националния ученически конкурс "Посланици на здравето" - първа възрастова група 8-12 клас