5 юни – Световен ден на околната среда

04.06.2015г.

С две инициативи Басейнова дирекция „Дунавски район” и Регионална инспекция по околната среда и водите - Плевен ще отбележат Световния ден на околната среда – 5 юни.
От 10.30 ч. на 5 юни ще се проведе екологичен урок в детска градина „Слънце” в Плевен. Пред децата ще бъде показана анимационна презентация за опазването на околната среда. Същият ден от 12.30 ч. в Помощното училище „П. Р. Славейков” ще бъде изнесена беседа за Световния ден на околната среда.  
Двете инициативи се провеждат в партньорство с Регионална здрава инспекция - Плевен, Регионален исторически музей и Български младежки червен – Плевен.
 
 Световният ден на околната среда е основният механизъм на ООН за повишаване на осведомеността и за насърчаване на действия за опазване на околната среда в световен мащаб. През годините честването на този ден се е превърнало в значима глобална платформа за въвличане на обществото в проблематиката за опазване на околната среда в над 100 държави. Това е възможност за хората да допринесат в грижата за околната среда, обединявайки индивидуалните си усилия в колективна енергия с нарастващо позитивно въздействие върху планетата.
Мотото на Световния ден на околната среда за 2015 г. е „Седем милиарда мечти. Една планета. Нека се погрижим.“
Подробна информация за отбелязването на 5 юни в България можете да намерите тук.