БДДР отбеляза Деня на околната среда

08.06.2022г.

В Деня на околната среда 5 юни в с. Долни Вадин беше дадено началото на традиционната ни кампания „Да изчистим Дунав заедно“. Кампанията се организира от „Еко Партнърс България“ АД,  Басейнова дирекция "Дунавски район", фондация „Океани без отпадъци“, Каяк клуб – Свищов.

Началото беше официално дадено от кмета на с. Долни Вадин, г-н Иван Спасов, г-жа Анелия Радулова от читалище „Съзнание 1927“ и директора на Басейнова дирекция „Дунавски район“, инж. Петър Димитров. В почистването на брега от отпадъци се включиха над 40 доброволци, като бяха събрани над 25 чувала, а всички пластмасови отпадъци, които са годни за това, ще бъдат рециклирани.

Имаше много игри, чрез които участниците научиха къде е правилно да се изхвърлят отпадъците от опаковки от различни материали, разбира се – и много награди. Организира се специална фото игра за всеки, включил се в почистванията.

По повод Световния Ден на околната среда, децата от IV подготвителна група на детска градина „Теменуга“ поздравиха с песни служителите на Басейнова дирекция "Дунавски район" - Плевен.

В Детска градина „Синчец“ се проведоха специални екологични игри по повод 5 юни.