БДДР се включи в почистването на крайбрежието на Дунав в Лом, Байкал, Свищов и Русе

27.06.2015г.

 

Басейнова дирекция „Дунавски район” (БДДР) се включи в почистването на крайбрежието на река Дунав в рамките на кампанията на bTV „Да изчистим България заедно”.
Експерти от Изнесено работно място – Враца на БДДР участваха в екологичната акция в Лом. От Изнесено работно място – Велико Търново, заедно с експерти от РИОСВ, се включиха в събирането на отпадъци по крайбрежието на реката в Свищов. Към почистването,  организирано от местната Областна администрация, се присъединиха от Изнесено работно място – Русе.
Инж. Петър Димитров, директор на БДДР и експерти от Дирекцията в Плевен участваха в чистенето на бреговата ивица на Дунав в Байкал. Тази акция беше организирана съвместно с Община Долна Митрополия, Кметство Байкал, Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси - село Байкал, СНЦ ЕКО "Байкал” и е от инициативите, посветени на 29 юни – Ден на река Дунав. На 28 юни в Байкал ще се проведе пленер с участието на деца от цялата страна, който също е част от събитията за Деня на Дунав.
Подробна информация за Деня на Дунав в България можете да намерите тук, а на международно ниво – тук.

 

Галерия