„Бъди активен за по-здравословен Дунав!” е мотото на Danube Art Master през тази година

15.05.2018г.

За поредна година учениците на възраст между 6 и 18 години могат да се включат в традиционния международен конкурс, посветен на река Дунав – Danube Art Master.

Конкурсът се организира от Глобално партньорство по водите в Централна и Източна Европа (GWP CEE) и Международната комисия за опазване на р. Дунав (ICPDR). Danube Art Master насърчава децата за по-близък поглед спрямо местните им реки и към разсъждения върху това какво означава околната среда за тях.

Две са конкурсните категории: произведение на изкуството или видеоклип, които трябва да отговарят на тазгодишната тема „Бъди активен за по-здравословен Дунав!”.

Участниците трябва да отидат до брега на реката (подходящо до р. Дунав или приток на р. Дунав) и да създадат произведение на изкуството, използвайки намерени речни материали. 1-минутен видеоклип, който да носи силно послание в рамките на тематиката на конкурса, е изискването към втората категория.

Артистичната надпревара е част от международното честване на Деня на Дунав – 29 юни и се провежда на два етапа – национален и международен.

Подробна информация за Danube Art Master можете да намерите тук или в специалната страница за Деня на река Дунав.