Басейнова дирекция – Плевен награди участниците в конкурса за лого

01.07.2013г.

          Басейнова дирекция за управление на водите (БДУВДР) с център Плевен представи на официална церемония победителите в конкурса за лого. Надпреварата за изработване на запазен знак на Басейнова дирекция – Плевен се проведе от края на април до началото на юни и за участие в него бяха поканени всички младежи на възраст от 16 до 26 години. 19 предложения постъпиха за участие в конкурса. Специално жури -  полиграфистът Валентина Великова, журналистът Евгени Горанов, художникът Красимир Коцев, експертът по младежки дейности Милен Първанов и директорът на Басейнова дирекция – Плевен Румен Пенков, определи победителите. 

       Най-високи оценки от журито получи 24-годишната Александрина Тозева от Русе и тя е победителят в конкурса за лого на БДУВДР. На второ място журито класира предложението на 26-годишния Симеон Киров от Тутракан, а на трето – на 26-годишният Веселин Денев от Велико Търново.

БДУВДР – Плевен направи специално допитване и сред екипа на Дирекцията. Мнението на служителите на БДУВДР - Плевен съвпадна напълно с това на журито.

На провелата се в конферентната зала на хотел „Ростов” в Плевен церемония бяха представени всички предложения, постъпили за конкурсът.

Милен Първанов връчи поощрителните награди. БДУВДР – Плевен подари на всеки участник, извън финалистите, флашка и специална грамота за участието в конкурса.

Веселин Денев от Велико Търново получи от Евгени Горанов своята награда – електронна книга, придружена също със специална грамота.

Валентина Великова връчи наградата за второ място – фотоапарат. Симеон Киров в момента е в чужбина, затова наградата от негово име получи сестра му – Мария, която също участва в конкурса със свое предложение.

Александрина Тозева, победителката в конкурса, в момента живее и работи в Англия. Грамотите й – за първо място в конкурса и за награда на служителите на БДУВДР – Плевен, получи баща й. Специално за церемонията Александрина отправи видео послание. В края на този месец младата дама предвижда да се върне в България. Тогава тя ще получи и наградата си – преносим компютър. Изработеното от нея лого ще започне да се използва като запазен знак на БДУВДР – Плевен след приключване на процедурата по предоставянето на авторски права, както e указано в условията на конкурса.

Специални грамоти „Приятел на БДУВДР – Плевен” получиха и членовете на журито за конкурса. 

БДУВДР – Плевен благодари на всички участници в конкурса, които чрез своето предложение за лого показаха отношение и грижа за опазването на околната среда като цяло и в частност – за водите.

 

 

Галерия