Басейнова дирекция – Плевен отбеляза Световния ден на околната среда с арт ателиета

06.06.2014г.

С два екологични празника Басейнова дирекция за управление на водите Дунавски район с център Плевен и Регионална инспекция по околната среда и водите – Плевен отбелязаха 5-ти юни – Световният ден на околната среда.

Началото беше дадено в ДЦГ „Кокиче” - Плевен, където представители на двете институции организираха екологична беседа с на тема „Опазване на околната среда”. Децата взеха активно участие и споделиха много примери от ежедневието си, с които показаха как се грижат за опазването на околната среда. По-късно се включиха и в специално екологично арт ателие.

Празникът по повод Световния ден на околната среда се пренесе и в Дома за деца лишени от родителски грижи „Детелина” в Плевен, където също имаше рисуване на екологична тематика.

Идеята е творбите от двете арт ателиета да бъдат подредени в изложба за следващия голям празник в екологичния календар – Международният Ден на река Дунав – 29 юни.

За децата от „Детелина” имаше специален подарък – цветя, с които да украсят двора на Дома.

Двете детски заведения получиха образователни материали, с помощта на които да се развива екологичното образование на възпитаниците им.

 

Галерия