Басейнова дирекция – Плевен участва в инициативата „Да изчистим България за един ден”

26.04.2014г.

За поредна година Басейнова дирекция за управление на водите Дунавски район с център Плевен (БДУВДР) се включи в националната кампания „Да изчистим България за един ден”.

Днес, 26 април – денят на „голямото чистене”, представители на БДУВДР – Плевен почистиха оживен от автомобили участък в един от символите на града и предпочитана зона за отдих - парк „Кайлъка” – пътят, посока Летния театър. Отпадъците бяха предимно опаковки от храни, пластмасови бутилки и фасове, събрани главно от канавката, намираща се отляво на пътя. По-нестандартни "находки", като кабели, също бяха почистени от тревните площи до пътя.

Приели мисията да помогнат за опазването на природата чиста, към екипа на Басейнова дирекция - Плевен се присъединиха деца и младежи доброволци. Бяха събрани около 20 чувала с отпадъци.

С днешното почистване, БДУВДР - Плевен подкрепи и инициативата на Областна администрация Плевен за почистване на „Кайлъка”.

Основната цел на кампанията "Да изчистим България за един ден" е да се апелира към гражданите за  по-отговорно отношение към отпадъците, а защо те са важен ресурс и по какъв начин можем да ги превърнем в такъв, можете да прочетете тук.

 

Галерия