Басейнова дирекция за управление на водите Дунавски район отбеляза 29 юни 2012 г. - Деня на река Дунав

29.06.2012г.

 

Представители на Басейнова дирекция за управление на водите Дунавски район с център Плевен участваха в организирани мероприятия по повод Международния ден на река Дунав – 29 юни. Тържествата бяха проведени съвместно с няколко крайдунавски общини.
            С велопоход по дестинацията „Римски път” до река Дунав и с хвърляне на венец в реката, бе открит празничния ден в с. Байкал. Гости на събитието бяха областният управител на Плевен Иван Новкиришки, кмета на община Долна Митрополия – Поля Цоновска, зам. кмета на община Долна Митрополия, експерти от Басейнова дирекция както и много други представители на местната държавна и общинска власт. Програмата продължи с хвърлянето на послания за чиста река, запечатани в бутилки от ученици от Еко клуб „Дунав”, много песни и танци. Представена беше и подвижна лаборатория за изследване на речни води на Световната водна асоциация, ученици от общинските училища рисуваха върху тениски с текстилни бои. Тържествата бяха закрити с раздаването на ръчно нарисуваните тениски на всички гости.
             Деня на Дунав се отбеляза и в гр. Никопол с конкурс за рискунка в три възрастови групи под надслов „Бъди активен, защити реките”. На 29-и юни 2012 г. творбите на всички участници бяха изложени на площада пред сградата на общината, където можеха да бъдат разгледани от всички жители и гости на града. Експерти от Басейнова дирекция Дунавски район бяха сред гостите на празника, а победителите в конкурса получиха наградите си от заместник-кмета г-н Ахмед Ахмедов.
Басейнова дирекция – гр. Плевен осигури награди за участниците в конкурса и отправи призив към всички, да бъдат по- ангажирани и отговорни към опазването на нашето богатствоводата!
                

Галерия