Басейнова дирекция за управление на водите Дунавски район с център гр. Плевен се включи в инициативата „Да засадим дърво”

23.04.2012г.

 

Басейнова дирекция за управление на водите Дунавски район с център гр. Плевен се включи в инициативата „Да засадим дърво”
 
На 21 април 2012 г., в зелените площи до храм „Св. Троица” в гр. Плевен, областният управител Иван Новкиришки, кметът Димитър Стойков, директорът на Басейнова дирекция Румен Пенков, директорът на Регионална инспекция по околна среда и води Рени Атанасова и други представители на държавната и местната власт, посадиха част от стоте фиданки, с които градът се включи в инициативата на в-к „24 часа” по случай Денят на Земята – 22 април 2012 и 21 години от създаването на вестника, подкрепена от Министерството на околната среда и водите и Министерството на земеделието.
По същото време екип от доброволци от Басейнова дирекция – гр. Плевен посадиха дръвчета на определените за кампанията места в кв. „Дружба”.
В  21 града едновременно бяха засадени общо 2100 декоративни дървета ден преди Международния ден на Земята, който тази година се отбелязва под мотото „Да мобилизираме планетата Земя". В инициативата се включиха и граждани, които дадоха своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата.

Галерия