Час по екология в отдел „Природа”

19.03.2014г.

 

 

Беше една от инициативите от Седмицата на водата, която се организира от Басейнова дирекция за управление на водите Дунавски район с център Плевен, Регионална инспекция по околната среда и водите – Плевен и „ВиК” ЕООД – Плевен.
В отдел „Природа” на Регионален исторически музей – Плевен гостуваха ученици от начално училище „Патриарх Евтимий”. По време на презентацията за Деня на водата децата дадоха много примери как трябва и може да се пазят водите и околната среда. Часът по екология завърши с екологично арт ателие.
Художествени занимания по повод Деня на водата се проведоха и в Дневния център за възрастни хора с увреждания в Плевен.
„Всяка капка си струва” е мотото на националната информационна кампания по повод Деня на водата. Целта на кампанията е да се насочи вниманието на широката общественост към опазването на водите и устойчивото им ползване. Това ще е и темата на предстоящите утре, 20 март, в начално училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Долни Дъбник срещи с ученици.
Петък, 21 март, ще бъде Ден на отворени врати в Басейнова дирекция за управление на водите Дунавски район с център – Плевен по повод Деня на водата.

Галерия