DANUBE ART MASTER 2012 – Международен конкурс за ученици

12.06.2012г.

 

  
   За девета поредна година Международната комисия за опазване на река Дунав и Института по глобално партньорство по водите за Централна и Източна Европа организират Международен конкурс за ученици Danube Art Master 2012. Състезанието е част от международното честване на Деня на Дунав – 29 юни, който и тази година ще се проведе под мотото “Бъди активен, защити реките.
   Поканени за участие са всички на възраст между 6 и 16 години. Те трябва да сътворят “екологична” творба, вдъхновена от величествената река Дунав и нейните притоци, използвайки материали, събрани от брега на реката. Творението може да бъде скулптора, мозайка или колаж, направен от различни материали, като например клони, камъни, кал, шума, дори отпадъци, изоставени около реката. Рисунки върху хартия, стени, паваж, или друга повърхност няма да бъдат допуснати до участие. Следва да се направи цветна снимка на творбата с филмова или цифрова камера, след което да се принтира и изпрати на адрес 1421 София, ул. “Цанко Церковски” 67, вх. В, за Информационен и учебен център по екология, или направо на e-mail: ceie@ceie.org.
Минималния формат на снимката е 15x20 см върху гланцова или матирана хартия. Минималният размер на дигиталните снимки е 1 MB, а формата – JPEG. Срокът за изпращане е 30 юни 2012 г. (важи датата на пощенското клеймо).
Състезанието ще се проведе на два етапа: национален и международен. Националният победител ще представи България в международната надпревара за приза Danube Art Master 2012. Международният победител ще бъде отличен с награди, както за себе си, така и за своето училище или клуб, в който членува.
Присъедини се към нас! “Бъди активен, защити реките.
 
 
Повече информация за конкурса можете да намерите на www.danubeday.org