18.04.2022г.

Темата за Деня на Земята 2022 г. е „Инвестираме в нашата планета“.

Поставя се фокус върху екологичната и социална политика, устойчивото развитие, зелените технологии и иновативното мислене, които могат да възстановят екосистемите и да съхранят здравето и живота на хората в световен мащаб. Акцентира се върху адаптацията към изменението на климата и начините за справяне с проблема.

Настъпил е моментът за действия, защото възстановяването на Земята зависи от всички не само защото ни е грижа за природата, а защото всички ние живеем в тази околна среда. Всеки от нас се нуждае от здрава планета. Здравата планета не е опция - тя е необходимост.

Дошло е времето за решителни действия да се запази и защити нашето здраве, семейство, прехрана... заедно трябва да Инвестираме в Нашата Планета.

Зеленото бъдеще е проспериращо бъдеще.

Трябва да действаме (смело), да въвеждаме иновации (широко) и да прилагаме (справедливо). Това ще въвлече всички - бизнесът, правителствата и гражданите – всеки който е отговорен, в партньорство за планетата.

И въпреки че все още има време за разрешаване на климатичната криза, време да изберем и проспериращо и устойчиво бъдеще, и време да възстановим природата и да изградим здрава планета за нашите деца и техните деца, времето е малко.

Изменението на климата ще продължи да засяга все повече икономическите отрасли, ще увеличава недостига, ще намалява печалбите и перспективите за работа, като това ще повлияе на всички нас, освен ако нещо не се промени.

Включете се в Деня на Земята 2022 г.

Повече от 1 милиард души в 192 държави участват в дейности за Деня на Земята всяка година, което го прави най-мащабното честване в света. Каним Ви да бъдете част от Деня на Земята и да помогнете за по-нататъшни действия по отношение на климатичните промени по целия свят.

Всяка година платформата EARTHDAY.ORG координира събития по целия свят, за да демонстрира глобалната подкрепа за движението за опазване на околната среда. Ако планирате събитие за Деня на Земята, може да го регистрирате на интернет адрес:  https://www.earthday.org/actions/register-your-earth-day-event/, и да бъдете част от световното честване на Деня на Земята.
ГОЛЯМОТО ГЛОБАЛНО ПОЧИСТВАНЕ™

Когато става въпрос за индивидуални действия за обществото, един от най-добрите начини хората да окажат влияние върху Планетата е като почистят обществените пространства. Проблемът със замърсяването излиза извън контрол и нашата околна среда страда от това. Микропластмасата прониква дори в храната и във въздуха, който дишаме.

Може да регистрирате планирано почистване тук.

Източници на информация:
https://www.earthday.org/
https://www.earthday.org/earth-day-2022/
https://www.earthday.org/earth-day-tips/