„Комбинирай, движи се!“ е мотото на Европейска седмица на мобилността

14.09.2018г.

Кампанията на Европейската комисия се провежда всяка година между 16-22 септември и насърчава използването на устойчиви транспортни алтернативи при придвижване. Тя дава възможност на местната власт да популяризира умното придвижване сред населението – фактор за по-добро качество на живот. През 2018 г. темата на кампанията „Мултимодалност“ ни призовава да използваме и съчетаваме различните видове транспорт за градски превоз на пътници и стоки. Към момента 2309 града от 47 държави са регистрирали събития под мотото „Комбинирай, движи се!“.

За Европейска седмица на мобилността, РИОСВ – София и клуб IztreshTeam организират планинско колоездене, което ще се проведе на 16 септември и ще стартира в 10 часа от с. Железница до Природозащитен информационен център „Витоша“ в кв. „Драгалевци“.

Веломаратон ще се проведе в Ивайловград с подкрепата на РИОСВ – Хасково. Стартът е на 21 септември от 18 часа  пред сградата на общината. Туристическият информационен център в града ще предоставя на желаещите безплатно ползване на велосипеди. Община Хасково и ОП „Младежки център“ организират велопоход с игри на открито в парк „Кенана“. Походът ще се състои на 19 септември от 17, 30 ч. През Седмицата на мобилността община Свиленград организира инициативата „С колело до местоработата“ – велопоход за ученици по велоалеята до Средновековната крепост при с. Мезек и поход на общинската администрация до връх Шейновец. Тазгодишният традиционен панаир в града ще бъде открит без автомобили.

Велопоходи ще се проведат още в Сандански, Враца и Шумен.

Повече за инициативите, в които се включват РИОСВ по време на Европейска седмица на мобилността вижте тук.

Споделете с нас събитията във Вашия град на pr@eea.government.bg

Последвайте ни във Facebook и на www.mobilityweekbg.com.