Обявени са наградите в националния конкурс за есе, рисунка и снимка за деца и юноши на тема: "Обичам природата - и аз участвам"

14.12.2011г.

Обявени са наградите в националния конкурс за есе, рисунка и снимка за деца и юноши на тема: „Обичам природата - и аз участвам”, проведен от МОСВ и Фондация „Димитър Бербатов”.

На церемония на 13 декември 2011 г. в музея „Земята и хората” в столицата бяха обявени победителите в конкурса за деца „Обичам природата и аз участвам”, проведен от Министерството на околната среда и водите съвместно с фондацията „Димитър Бербатов”. Конкурсът се проведе в три категории – есе, рисунка и снимка. Участваха над 500 деца и юноши от цялата страна, наградените са по десет в категория.

Министър Нона Караджова благодари на всички участници за вниманието и грижата към природата, проявени в техните творби: „Мисля, че само по този начин - когато това стане кауза на всеки отделен човек - можем да постигнем по-добра среда за живеене. Надявам се с този конкурс да хвърлим мост към следващата година, за да се случат повече подобни събития".

От най-добрите рисунки и фотоси на събитието беше показана изложба. Сред тях се нареди и рисунката на Нона Ивайлова Спасова на 16 години от град Плевен.

Кампанията продължава и следващата година!

Природата - това сме ние и отношението и грижата към нея е отношение към самите нас. Всеки е значим и заслужава да живее, учи и работи в чиста и здравословна среда и това е отговорност на цялото ни общество.

Галерия