Оперативното звено в МОСВ ще бъде активирано от 15 ч. днес

11.05.2016г.

 

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) обяви за утре оранжев код в областите Видин, Монтана и Враца. През нощта срещу четвъртък и утре, поради очакваните значителни валежи (за 24 часа), голямото преовлажняване на почвата и високите нива на реките има повишена вероятност за локални наводнения. Валежите ще продължат и през нощта срещу петък.

Времето е опасно. Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Бъдете внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка. Съобразявайте се с неизбежните рискове и следвайте всички съвети на компетентните органи.

Жълт код за дъжд обяви НИМХ в областите, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико търново, София, Софийска област, Перник и Кюстендил. През нощта и утре (за 24 часа) се очакват значителни валежи. Валежите ще продължат и през нощта срещу петък. Времето може да бъде потенциално опасно. Прогнозираните явления не са необичайни, но изискват внимание. Ако възнамерявате да вършите работа на открито, следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск.