От утре в Северна България се очакват валежи от сняг

06.02.2015г.

 

По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН утре се очакват валежи от сняг главно в Северна България, които от запад ще започнат да спират. Очакваните количества ще са между 1-2 л/кв.м, в северозападните райони ще са между 5-10 л/кв.м, същите количества се очакват и в североизточните райони на страната.
В неделя през деня не се очакват валежи, но вечерта отново ще завали сняг. През нощта срещу понеделник и в понеделник на места ще превалява сняг. Очакваното количество в по-голямата част от страната ще е между 2-5 л/кв.м, в Централна България ще е между 5-10 л/кв.м.
През изминалото денонощие речните нива в цялата страна се понижавали или са останали непроменени. Водните количества на наблюдаваните реки в страната са около и над праговете за високи води.
За Дунавски басейн, на база метеорологичната прогноза, през нощта и утре по-съществени се очаква да бъдат повишенията на нивата на реките за Добруджанските реки – р. Царацар (р. Лудня, р. Сенкьовица, р. Чайрлек).
Подробна информация за цялата страна можете да намерите тук.