Поредица от образователни инициативи за 22 март

17.03.2015г.

Поредица от образователни лекции по повод 22 март – Световен ден на водата, организират Басейнова дирекция за управление на водите Дунавски район с център Плевен, Регионална инспекция по околната среда и водите – Плевен и отдел „Природа” на Регионален исторически музей – Плевен. Целта на екологичните инициативи е да се привлече вниманието на децата и младежите върху устойчивото ползване на водата.
На 17 март открит урок с основна тема как всеки може да допринесе за опазването на водата имаха четвъртокласници от начално училище „Христо Ботев” – Плевен. По време на екологичната беседа децата показаха знания и дадоха примери как опазват водата и природата.
Петокласници от училище „Цветан Спасов” на 17 и 18 март ще обогатят своите познания за опазването на водата. На 18 март лекция за Световния ден на водата ще има и в Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков” - Плевен.
Началото на поредицата от образователни инициативи беше поставено в понеделник с екологична беседа в детска градина „Снежанка” – Плевен.
 Световният ден на водата се отбелязва официално от 1993 г., като ежегодно се организират прояви в цял свят, посветени на водата. Всяка година те са под различно мото, като за тази е „Вода и устойчиво развитие”.

Галерия