С дискусия за опазването на водата започнаха образователните инициативи за 22 март

20.03.2016г.

Дискусия за опазването на водата постави началото на поредицата от инициативи в Плевенска област, посветени на 22 март – Ден на водата. Участие в нея взеха представители на скаутски клуб „Лъвче”. По време на дискусията беше обсъдено с какво може всеки в ежедневието си да допринесе за опазването на водата и околната среда. Бяха коментирани практики, свързани с опазването и пестенето на водата, които децата прилагат и в бъдеще биха доразвили. Бяха обсъдени и бъдещи съвместни екологични инициативи.

В периода 20 – 25 март Басейнова дирекция „Дунавски район“, Регионалната инспекция по околната среда и водите - Плевен, Регионалният исторически музей в Плевен и „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Плевен организират поредица от образователни инициативи, посветени на Деня на водата. В тях ще участват деца от детски градини, ученици от Плевен и село Байкал, студенти от Медицинския университет. В рамките на кампанията се организират образователни дискусии и презентации, насочени към опазването на водата, екологично арт ателие за изработване на картички и сувенири, в които се използват и отпадъчни материали.

За 21 март са предвидени Ден на водата и Първа пролет в ОДЗ „Звънче” и дискусии за опазването на водата с ученици от ОУ „Лазар Станев“ и със студенти, специалност „Опазване и контрол на общественото здраве“ в Медицински университет – Плевен.

Общото събрание на ООН определя 22 март за Световен ден на водата през 1993 г. „По-чиста вода, по-добра работа“ е темата за тази година.

Инициативите за Деня на водата в Плевен са в памет на дългогодишния ръководител на отдел „Природа“ в РИМ – Плевен доц. д-р Иван Райчев, допринесъл много за екологичното образование.

 

 

 

Галерия