УзанаПолянаФест и Фондация „ТАЙМ – екопроекти” обявяват конкурс за иновативни младежки идеи: „Рецепти за нашето бъдеще"

14.06.2012г.

 

Отдавна знаем, че начинът, по който живеем, не е в хармония с естествените природни процеси на планетата Земя. Правителствата вече близо 40 години търсят правилния път към устойчивото развитие. Но какво точно е това? Справяме ли се? Ако да, защо все още сме заринати в боклуци? Защо все още ползваме най-мръсната енергия? Защо не можем да се научим да консумираме това, от което имаме нужда... а може би всичко е въпрос на гледна точка: опитваме се „да спасим” планетата, а не да се научим да живеем с нея...
Предложете едно позитивно и щастливо бъдеще, в което не само живеем в хармония с природните процеси, но и се учим от тях и ги прилагаме като основен икономически и социален принцип.
Предложете идея/проект в следните формати: видео, текст, презентация, фотография + текст или само фотография. Изпращайте материалите на uzanapolyanafest@gmail.com, като в полето “subject” отбележете konkurs_UzanaPolyanaFest. Снимките да са в .jpg формат и не по-големи от 1 mb, а текстът да е написан на български език и на кирилица. Тези от Вас, които предпочитат да изпратят видео, да изпратят линк към качения на сървър материал, или ъплоуд в Youtube или  Vimeo със заглавие: „konkurs_UzanaPolyanaFest_Вашето име” . В e-mail-aне забравяйте да впишете трите си имена, е-майл за кореспонденция, телефон, възраст и адрес.
Седемте участници, получили най-много точки от журито, ще бъдат наградени с петдневна лятна еко-академия „Обучение за бъдещето”, която ще се проведе в началото на месец август на палатков лагер „Магията на Витата стена” в с. Здравковец, община Габрово.
Обявяването на резултатите от конкурса ще стане на 1 юли на www.uzanafest.com, a награждаването на победителите в конкурса ще бъде на 14 юли 2012 г. на Узана по време на фестивала УзанаПолянаФест-2012. Наградите ще връчи министърът на околната среда и водите Нона Караджова.
 
Конкурсът е за всички младежи на възраст между 16 и 25 години от цялата страна.
Крайният срок за изпращане на материалите е 25 юни 2012 г.
За повече информация, кликнете тук: