„Всяка капка си струва”

18.03.2014г.

Под това послание протичат през тази седмица инициативите, посветени на Деня на водата 22 март.

Днес, 18 март, се проведоха две от проявите, организирани от Басейнова дирекция за управление на водите Дунавски район с център Плевен, Регионална инспекция по околната среда и водите – Плевен и „ВиК” ЕООД – Плевен в рамките на Седмица на водата.

В детска градина „Синчец” водният празник се сля с голямо тържество, посветено на настъпващата пролет. Чрез стихове, песнички и гатанки малчуганите разказаха какво знаят за опазването на водите и по детски обясниха какво може всеки един от нас да допринесе за запазването им чисти. За пестенето и опазването на водата децата ще продължават да научават чрез информационните и художествени материали, предоставени на ЦДГ „Синчец” от организаторите на Седмицата на водата.

В Професионална гимназия по електроника и химични технологии „Проф. Асен Златаров” – Плевен се проведе дискусия за опазването на водните ресурси.

Час по екология в отдел „Природа” на Регионален исторически музей – Плевен ще имат утре от 11 часа първокласници от НУ „Патриарх Евтимий”. От 14 часа е предвидено посещение в Дневен център за възрастни с увреждания в Плевен.

21 март, петък, ще бъде Ден на отворени врати в Басейнова дирекция за управление на водите Дунавски район с център – Плевен.

Подробна информация за националната кампания "Всяка капка си струва" можете да намерите тук.

 

Галерия