За 27 март е обявен оранжев код за дъжд в две области – Смолян и Кърджали

26.03.2015г.

По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН (НИМХ- БАН) за утре е обявен оранжев код за дъжд в две области – Смолян и Кърджали. Очакват се интензивни и значителни валежи със сумарно количество за денонощието до 40 л/кв.м. Очаква се интензивно снеготопене.
Оранжев код: Времето е опасно. Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Бъдете много внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка. Съобразявайте се с неизбежните рискове и следвайте всички съвети на компетентните органи.
Жълт код за дъжд е обявен за утре в четири области – Хасково, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. За Хасково и Благоевград валежите от дъжд ще са със сумарно количество за денонощието до 20 -25 л/кв.м. За Пловдив и Пазарджик- сумарно количество на валежите за денонощието до 20 л/кв.м. В планинската част на областта ще има интензивно снеготопене.
Жълт код: Времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск.