За 5 юни с разнообразни инициативи в Плевенска и Ловешка област

06.06.2017г.

С разнообразни образователни инициативи,  организирани с подкрепата на РИОСВ – Плевен, БДДР – Плевен и Регионалната лаборатория към ИАОС, беше отбелязан 5 юни в Плевенска и Ловешка област.

С презентация на тема „Свързване на хората с природата“ бе отбелязан Световния ден на околната среда  в СОУ „Стоян Заимов“.  Учениците от шести клас получиха подарък  книгите „Зелени разкази“,  „Защитени територии в защитени зони за опазване на дивите птици в Плевенска и Ловешка област“- издание на РИОСВ-Плевен и диплянка с темата на празника през 2017 г.

В двора на ДФСГ „Интелект“ в импровизираната „зелена класна стая“ с ученици от 11 клас се проведе екологична дискусия „Свързване на хората с природата“. Друга тема на разговорите бе личното участие на средношколците в опазването на природата,  поведенчески модели и добри практики.

Почистване на реката и зарибяване с балкански пъстърви организираха от сдружение „Балканка“ на 3 юни в Рибарица. Най-малките участници имаха възможност да пуснат в реката 4 000 балкански пъстърви и да наблюдават демонстрации на риболовна техника и умения.

Много игри и състезания зарадваха малчуганите в Детските лагери в Плевен и с. Байкал.  Децата рисуваха за своя принос  в опазването на околната среда. Картините на малките художници бяха подредени в  импровизирана изложба.  В лагерната програма бяха включени наблюдение на птици, Нептунова поща и  посещение на река Дунав.

Четвъртокласници от НУ "Патриарх Евтимий" гостуваха в Информационния център на РИОСВ – Плевен в Деня на околната среда. Децата научиха интересни неща за птиците в Плевенския край и тяхното опазване.

 

Галерия