Започна реконструкцията на пречиствателната станция по проекта за Водния цикъл Плевен – Долна Митрополия

09.05.2019г.

Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков участва в старта на реконструкцията на пречиствателна станция за отпадни води в село Божурица. В сряда се проведе официалната церемония „Стартиране на СМР по проекта” на обекта „Реконструкция на обща пречиствателна станция за отпадни води /ПСОВ/ за група населени места в общините Плевен и Долна Митрополия”. Той се осъществява по проекта „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г."

Заедно с кметовете на Плевен и Долна Митрополия Георг Спартански и Поля Цоновска направиха зам.-министър Живков направи първата копка. На събитието присъства и Илияна Тодорова, директор на дирекция „Управление на водите“ в МОСВ.

„Целта на реконструкцията на пречиствателната станция и на дейностите по целия проект е осигуряване на чиста околна среда, а това означава здравословен начин на живот. Чрез проекти като този се създават условия за устойчиво управление и ползване на водите и развитие на целия регион“, подчерта  зам.-министър Живков.

След приключването на проекта жителите на Тръстеник, Долна Митрополия, Буковлък и Ясен ще получават по-чиста вода, а 111 000 души от двете общини ще бъдат обслужвани от модерна пречиствателна станция.

Галерия